Skuggornas Barcelona

Jag nämnde för ett tag sen att jag börjat läsa på en ny bok nämligen Staden utan tid av Enrique Moriel. Jag läste ut den nu under semestern och tänkte dela med mig av en liten recension. Jag måste säga att efter att ha läst Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón och nu denna så vill jag väldigt gärna åka till Barcelona. Det som är roligt med Moriels bok är att det finns kartor i den, så en del av platserna kan man själv besöka om man känner för det! 
 
Det är en spännande historia som man får följa genom århundrade. Man får läsa om hur staden och samhället ändras och följa tidens gång. Det känns som om att man får uppleva Barcelona ur ett annat perspektiv, ett perspektiv sett ur skuggorna. Ett Barcelona där en kamp mellan gott och ont ständigt är i centrum och med ett smygande tvivel på tron. Väldigt intressant att läsa om denna "kamp" samt de olika individernas tolkningar om vad som är rätt och vad som är fel.
 
Boken har inget direkt slut utan det lämnas väldigt öppet. Jag skulle gärna vilja ha en fortsättning då det känns som om att där skulle kunna bli en. Det är en del frågor jag känner att jag skulle vilja ha svar på men som man får för stunden fantisera ihop själv. En del av boken känns till viss del lite förutsägbar men jag tycker fortfarande att det är en bra bok, den gick väldigt fort att läsa. Miljöbeskrivningen var stämningsfull och det är kul att det togs upp en del kända ting. 
 
Absolut en bok jag skulle rekommendera, hade dock svårt att hitta något ställe där den går att köpa. Kan inte minnas var jag köpte min, kanske på någon second hand? Nåja någon stanns lär den finnas! :-)
 
BildkällaKom ihåg mig?
Jag är en tjej på 23 år som håller på att lära mig hur livet ska levas. Till hjälp har jag min hamster Obi! Jag är en glad och positiv tjej som försöker sprida lite glädje i vardagen. :-)

HannaVic logotype