Bokfynd

 
Hej på er! Var inne på Akademibokhandeln häromdagen då jag såg stora rea-skyltar i fönsterna. Blev inte mycket köpt men denna fina bok fick jag med mig hem. Har sett den tidigare och blev såld på den direkt men har väntat att köpa den. Tur var väl det för nu fann jag den på rea för hela 50 kronor. Så glad jag blev och oj vad jag ser fram emot att börja läsa den!  Så här beskrivs handlingen i boken:
 
365 dagar är en fantasieggande och tänkvärd samling utdrag ur kända och okända dagböcker. Boken är den första i sitt slag i Sverige, och den spänner från antiken till vår egen tid. Anteckningarna i boken ger läsaren en härlig blandning av högt och lågt, stora och små händelser. Vi får ta del av allt från konstnären Dalis toalettvanor till regissören Lars Noréns känslor efter terrordåden i New York 2001. 365 dagar låter oss komma nära de historiska personerna och ta del av deras innersta och hemligaste tankar och funderingar. Vi får möta födelse och död, glädje och sorg, krig och fred.

Dagboksanteckningarna är skrivna av både historisk kända personligheter och okända människor med fascinerande livsöden. Bokens författare Anders Bergman och Emelie Perland för intressanta resonemang kring varje anteckning, och sätter in raderna i ett historiskt sammanhang.
 
Hur intressant låter inte detta då? Mina förväntningar är att det kommer att vara lärorikt och nyttigt att ta del av andra människors tankar och få följa deras liv. Himla spännande. En dagbok är något så privat så samtidigt som jag tycker att det är sant är jag rädd att det ska kännas lite påträngande som exemplet som nämns ovan om Dalis toalettvanor (förhoppningsvis är det inte så illa som det låter) men jag hoppas och antar att det har tagits hänsyn till människornas privatliv. Undrar hur det hade känts om min dagbok hade hamnat i en bok? Äsh! Vad gör det om hundra år! Om mina livserfarenheter har en positiv inverkan på någon annan gör väl det inget! Hur tänker ni kring detta? :-) Kom ihåg mig?
Jag är en tjej på 23 år som håller på att lära mig hur livet ska levas. Till hjälp har jag min hamster Obi! Jag är en glad och positiv tjej som försöker sprida lite glädje i vardagen. :-)

HannaVic logotype