Publicera bilder på nätet

 
Hej på er! Jag har precis öppnat ett konto hos Mostphotos.com. Tänkte det skulle vara trevligt att tjäna en extra slant på bilder som man tagit (även om de kanske inte är i topp kvalité). Dessa lagar, det är ju en hel djungel! Jag vet om sen innan att man klart inte får fota människor hur som helst framförallt inte om det är på privat mark. Hur gäller det dock med djur? Exempelvis om man fotar en ko i en hage? Hur gäller det med kända byggnader som Colosseum, kyrkor? Om jag fotar en bok? Hur är det att fota en lampa typ, kan jag göra det utan att det krävs något tillstånd av tillverkaren/försäljaren? Jag har fått för mig att jag hört att det är okej att fota på publika platser som exempelvis torg även om där är människor med i bilden, stämmer det? Jag blev väldigt osäker på detta! Svårt att också hitta säkra källor på internet om detta. Tänkte att jag får skicka iväg ett mejl till Mostphotos och hoppas på att deras support kan hjälpa mig! 
 
Försökte läsa på en del om olika regler, tillstånd och liknande men det var vädligt förvirrande. Jag vill helst få detta utrett innan jag vågar publicera några bilder. Undrar även hur det blir när jag publicerat en bild, kan jag fortfarande lägga upp det på min blogg exempelvis? Om någon är insatt får ni gärna ge mig tips och råd samt länka till säkra källor med information!
 
// En mycket tacksam men förvirrad Emelie
 
En dahlia från i somras. 











Kom ihåg mig?
Jag är en tjej på 23 år som håller på att lära mig hur livet ska levas. Till hjälp har jag min hamster Obi! Jag är en glad och positiv tjej som försöker sprida lite glädje i vardagen. :-)

HannaVic logotype