Beredskapsmuséet

I födelsedagspresent fick mina föräldrar en utflykt av mig och min syster. Vi tog med de till Beredskapsmuséet! Väldigt intressant att få se Sverige under andra världskriget. Livet här måste ha varit väldigt skrämmande under den tiden. Det var i alla fall väldigt intressant och en hel del att se! :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rekommenderar verkligen ett besök hit! Väldigt roligt och så mycket att kika på! Hur söt är inte lastbilen på den sista bilden? Viking läderfett använder jag till mina läderskor och det var kul att se en äldre burk!

Allmogebyn

En liten bit ifrån Tjolöholms slott låg Allmogebyn. Det är en by där slottets arbetare bodde. För att vara "arbetarhus" från äldre dagar är de riktigt fina. Det stod på några informationsskyltar att grevinnan trodde att om man hade ett välstädat och fint hus skulle det ge en ett lyckligt liv. Till viss del kan jag väl köpa den tänken. De är väldigt söta dessa små hus och det bästa är att man kan hyra de! :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
Hur vacker är inte slottskyrkan då? 

Tjolöholms slott

Idag var jag tillsammans med familjen och firade en vän. Vi brukar alltid åka till någon sevärdhet i närheten och göra det till en utflykt. Idag åkte vi till Tjolöholms slott! Det var så himla fint och jag blev helt förälskad i trappan som fanns i huset (inte den för tjänstefolket...). Skulle utan problem kunna tänka mig att ha något liknande i mitt framtida hem. Tyvärr så fick man inte fotografera inomhus p.g.a. några lånade tavlor och upphovsrätt. Dock så finns det en länk här där ni kan se en del av trappan samt den officiela hemsidan för Tjolöholms slott. Här kommer i alla fall några bilder som jag har tagit under utflykten!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag är en tjej på 23 år som håller på att lära mig hur livet ska levas. Till hjälp har jag min hamster Obi! Jag är en glad och positiv tjej som försöker sprida lite glädje i vardagen. :-)

HannaVic logotype